Johan

Wie het journaal zag, weet waar zijn geld naartoe gaat. Bedrijven zetten panelen op hun dak gesubsidieerd. Verplichte elektrische auto voor bedrijven 200 % aftrekbaar. We zouden moeten fier zijn dat we mogen sponsoren aan de Vlaamse dictatuur. Haha

Stef Leplae

Eerst mensen doen investeren in groene energie en daarna alle spelregels veranderen . Ik hoop dat er grote boel komt. Want dit wordt onleefbaar en heel stresserend

Philippe

Het leven was totaal anders voor 14 januari 2021 iedereen was tevreden deze groep bestond nog niet iedereen was 600.000 groen bezig elektriciteit aan het opwekken kachels en kolenkachels stonden er verlaten bij er was geen vieze stak buiten op te merken.

Na 14 januari zie ik meer schouwen roken en kwam er iets in de media dan was het nog erger als je buiten liep en er worden nu plannen gesmeden om een gas centrale bij Wondelgem op te starten om een vervuiling van co2 100.000 mensen te produceren per jaar.

Betekend nog meer vervuiling waar is de tijd voor 14 januari 21 de zon scheen iedereen was blij omdat elektriciteit (van de zon) thuis goed was.

Kijk wat we nu hebben niets meer en meer gascentrales bij.

Een inwoner die op een steenworp(nieuwe gascentrale) vandaan woont.

Meer kolen kachels meer co2 van de centrale …….. help mijn zonnepanelen 


Mario

ik heb kinderen en kleinkinderen, in 2020 hebben we 22 zonnepanelen gelegd, onze eerste groene investering en ook meteen onze laatste ….we hebben momenteel 2 keuzes voor het welzijn van onze kinderen en kleinkinderen

1 zorgen voor een groener klimaat

2 zorgen dat de onderdrukking van het volk stopt

Ik kies voor optie 2 want zoals het er nu uitziet zullen onze kinderen en kleinkinderen in de moderne slavernij belanden omdat de aanvoerders van dit land nu reeds zijn burgers uitpersen als een citroen en ik wil echt niet dat mijn kinderen , kleinkinderen , achterkleinkinderen….. er als uitgeperste citroenen liggen te verdrogen onder het bewind hier in dit land


Annouk

ik legde zonnepanelen voor het klimaat! En ik denk echt niet dat ik de enige ben. Natuurlijk redeneerde ik ook dat mijn zuurverdiende centjes op die manier meer opbrachten dan op de bank omdat mijn maandelijkse rekening naar omlaag ging. Maar ik heb bv altijd was buiten gehangen als het weer het toeliet, ook in de winter. Ik maakte een ovenschotel en zette die dan dadelijk in de oven omdat die dan maar 10 minuutjes aan moest. En ja ik had overschot en daar lag ik niet wakker van. Toen was ik nog naïef en hoopte dat die overschot ooit wel eens naar minder gegoeden zou gaan.. Stom eh? Wat doe ik vandaag? Wasje draaien en daarna in de droogkast. Ook al is het buiten ideaal weer om de was te drogen. En geloof mij, ik vind dat echt erg. Dat is compleet tegen mijn natuur. Maar de roverheid maakt je zo. Ik wil de rijke profiteurs niet nog rijker maken door hen mijn stroom voor een habbekrats te verkopen, die zij op hun beurt met veel winst verkopen. No way! Dan schiet ik zelf nog liever in. Ik zal wel een kabel naar de buren leggen, dan hebben die er ook iets aan. En bij echt warme dagen, zet ik buiten een blazertje op. Zo jammer!


Stef Leplae

Eerst mensen doen investeren in groene energie en daarna alle spelregels veranderen . Ik hoop dat er grote boel komt. Want dit wordt onleefbaar en heel stresserend


Inzender wenst anoniem te blijven

Klimaatbetogingen worden georganiseerd door youth for climate. Deze hebben 300 miljoen euro subsidies gekregen van de EU om ervoor te zorgen dat in 2019 de verkiezingen over klimaat zouden gaan ipv migratie.

Men zwijgt in alle talen over XTL/GTL brandstoffen. Deze kunnen gemaakt worden met de overschotten van groene energie en converteren CO2 in diesel.
Deze brandstof is zuiverder waardoor een euro3 diesel plots even zuiver wordt als een euro5/6, elke euro4 omtovert in een euro6.
NOx probleem is ook weg dus EGR klep niet langer nodig dus lager verbruik van de auto’s . Idem mazout ketels in huizen: in de zomer zijn er overschotten dus kan je omzetten naar XTL, deze brand je in de winter terug op. Dit proces “kost” ongeveer 1 euro per liter dus ongeveer dezelfde prijs als de huidige brandstoffen.

Dus iedere burger kan simpelweg “groen” worden mits het schrappen van de accijnzen….doch dan verdwijnt de melkkoe…. Ecologie is een excuus om extra taksen te heffen, niet om het milieu of klimaat te redden.

PS
in augustus 1460 overspoelde de abdij Leffe tgv een nooit geziene wolkbreuk….net zoals in 2021. 6000 jaar geleden was het 2 graden warmer dan nu, de aarde zit in een afkoelingsperiode, enkel door luchtvervuiling warmt ze nu alsnog op. We moeten de vervuiling onder controle brengen en houden, doch het doemdenken van de, door de EU zwaar gesubsidieerde, klimaatbetogers is op geen enkel wetenschappelijk gegeven gebaseerd